Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Nunta din Basarabia la Talinn

Nunta din Basarabia la Talinn

Coproductie Romania, Republica Moldova si Luxembourg, filmul in regia lui Nap Toader, „Nunta in Basarabia” , va fi prezentat in competitia oficiala EurAsia a Festivalului International Black Nights de la Tallin, Estonia, in zilele de 3 si 4 decembrie.Tallinn Black Nights Film Festival este un eveniment unic ce combina competitia de lungmetraj cu o serie de programe dedicate filmelor de animatie, filmelor studentesti si filmelor pentru copii. Festivalul prezinta publicului estonian o selectie cuprinzatoare a cinematografului mondial, cu un accent deosebit asupra productiilor europene.

„Nunta in Basarabia” este povestea unor tineri, el bucurestean, ea din Chisinau, proaspat casatoriti care decid sa faca nunta, in speranta ca vor scoate banii necesari avansului pentru o locuinta. Filmul a impresionat comitetul de selectie al Tallinn Black Nights Film Festival care a considerat ca filmul „de mare calibru, celebreaza bucuria de a trai si omenia”. Acesta este cel de-al doilea film al lui Nap Toader, dupa „Italiencele” realizat in 2004.

Nunta in Basarabia va concura in cadrul sectiunii EurAsia alaturi de pelicule semnate de Kira Muratova – „The Melody For a Street Organ”, Bahman Ghobadi – „No One Knows About Persian Cats”, Gyorghi Palfi – „I am not your friend”, Gaspar Noé – „Enter The Void”.

Nunta in Basarabia are in distributie pe: Viorica Geanta Chelbea, Vlad Logigan, Victoria Bobu, Constantin Florescu, Igor Chistol, Corina Druc, Silvia Berova si Igor Caras.

www.cinemarx.ro